سه دلیلی که نباید پس از روند نزولی سهام خود را بفروشید
در زمان صعود بازارهای مالی، بسیاری از سرمایهگذاران زمانهای رکود بازار را به خاطر دارند. بسیاری هم روزهای افت بازار را فراموش میکنند. اما سرمایهگذارانی که دوران رکود را تحمل میکنند پاداش صبر خود را خواهند گرفت.
به همین دلیل است که پس از هر روند نزولی، بدون توجه بهشدت آن، سرمایهگذاران تمایل به جبران ضرر و زیان خود و بازارها تمایل به پایداری و رشد دارند. البته این مورد برای سرمایهگذارانی که علاقه دارند در ضرر سهام خود را بفروشند تا زیانشان بیشتر نشود، صدق نمیکند. در ادامه سه دلیل که نباید سهامتان را در زمان رکود بازار بفروشید بیان میکنیم.
۱– روند نزولی تمایل دارد با روند صعودی اصلاح شود
در روندهای نزولی بسیاری از سرمایهگذاران صبر و تحمل خود را از دست میدهند و گمان میکنند اگر سهام خود را نفروشند ضرر بیشتری را متحمل خواهند شد. بااینحال کاهش ارزش دارایی اغلب موقت است و مجدداً اصلاح میشود.
از سوی دیگر اگر سرمایهگذار سهام خود را در زمان سقوط بازار بفروشد متحمل ضرر و زیان خواهد شد. یک درس بزرگ که سرمایهگذاران فعال در بازار سرمایه گرفتهاند این است که در زمان سقوط بازار خود را ناراحت نکنند و با خیال راحت منتظر رشد مجدد قیمت بنشینند و بازار را رصد کنند.
تحقیقات نشان داده است که طول دوره بازار نزولی بهطور میانگین یکپنجم بازار صعودی است. به خاطر داشته باشید بازار نزولی موقت است و در زمان صعود مجدد قیمت، ضررهای قبلی میتوانند جبران شوند. یکی از ریسکهای بزرگ در سرمایهگذاری بازار سرمایه، از دست دادن زمان صعود بازار است.
۲– نمیتوانید بر روی بازار زمان بگذارید
زمانبندی بازار سرمایه بسیار دشوار است و سرمایهگذارانی که خود را درگیر زمانبندی بازار میکنند بسیاری از موقعیتهای معاملاتی مناسب را از دست میدهند. به این معنی که اگر سرمایهگذار در دوران رکود سهام خود را به فروش برساند بهاحتمالزیاد از بازدههای بالاتر بازار بینصیب خواهد ماند.
۳– این جزء برنامه نیست
سرمایهگذارانی که دارای یک استراتژی سرمایهگذاری خوب و بلندمدت هستند نباید بیشازحد به حرکتهای کوتاهمدت بازار توجه داشته باشند. برای کسی که افق سرمایهگذاری ۲۰ ساله دارد، رکودهای چندساله بازار تأثیری بر عملکرد سبد سهامش نخواهند داشت.
آنچه برای سرمایهگذاران بلندمدت مهم است، داشتن اهداف و استراتژی مناسب سرمایهگذاری بر اساس پرتفوی متنوع است که داراییهایش تأثیر نوسانت بازار را کنترل میکند. داشتن صبر و آرامش در دنبال کردن استراتژی بسیار مهم است و سرمایهگذارانی که دیدگاه بلد مدتدارند از هیجانات کوتاهمدت به وجود آمده در بازار هراسی ندارند.
منبع: گروه مشاوران مالی سامان